## ACADEMY OF TRUCK ACCIDENT ATTORNEYS 2025 Annual Symposium

September 18 - September 20, 2025 Austin Hilton • Austin, TX



## BREAKOUT SESSION Governor's Ballroom Salon C - 4<sup>th</sup> Floor

Friday, September 19, 2025 - BREAKOUT SESSION				
TIME	TOPIC	SPEAKER		
7:30am – 8:30am	Breakfast in Exhibit Hall & Foyer Sponsored by <b>The SPI Group</b>	Austin Grand Ballroom Exhibit Hall & Foyer		
MODERATOR: Christy Childers				
8:30am – 9:00am 30 min	Discussion with a Truck Driver	David Craig		
9:00am – 9:20am 20 min	Video Interviews with Truck Drivers: Five Basic Questions	David Craig		
9:20am – 9:40am 20 min	Deposing the Log Truck Driver	Tom D'Amore		
9:40am – 10:00am 20 min	The Dangers of Driverless Trucks	Michael Sievers		
10:00am – 10:10am 10 min	Big Rig, Big Data, Big Wins: Driving Lead Intake with Data and Analytics	Joshua Hostilo		
10:10am – 10:30am 20 min	Reenactment/Demonstrations	Michael Cowen		
10:30am – 10:50am 20 min	Refreshment Break Sponsored by <b>Dynamic Safety</b>	Austin Grand Ballroom Exhibit Hall & Foyer		
10:50am – 11:20am 30 min	Required Knowledge of a Truck Driver:  • What is Visual Search  • Space Management & Space Ahead  • Speed Management & Overdriving Headlights  • Hazard Perception	Lauren Pilie		
11:20am – 11:40am 20 min	Preventability Analysis	Ed Rebenack		
11:40am – 12:00pm 20 min	Lessons Learned from ATAA/Legacy Truck Driving School	Tim Semelroth		
12:00pm – 12:20pm 20 min	Sources of Surveillance Videos	Chauncey Barnwell		
12:20pm – 1:30pm	Lunch Sponsored in General Session Sponsored by Physician Life Care Planning	General Session		

NEW TRUCKING LAWYERS DIVISION				
MODERATOR: Grant Lawson				
TIME	TOPIC	SPEAKER		
1:30pm – 2:00pm	Backing Cases	Jordan Jones		
30 min	Backing into Something			
	Backing Across Roadway			
2:00pm – 2:20pm	CMV and Pedestrian Cases	Peter Michael		
20 min		Anderson		

Friday, September 19, 2025 - BREAKOUT SESSION continued				
TIME	TOPIC	SPEAKER		
2:20pm – 2:40pm 20 min	CMV and Bicycle Cases	Larry Simon		
2:40pm – 3:00pm 20 min	Non-CDL Commercial Motor Vehicle Cases	Christy Childers		
3:00pm – 3:20pm 20 min	Refreshment Break Sponsored by Hona	Austin Grand Ballroom Exhibit Hall & Foyer		
3:20pm – 3:40pm 20 min	Inspections in the Age of Social Media	Dan Munley		
3:40pm – 4:00pm 20 min	Cargo Securement	Tim Whiting		
4:00pm – 5:00pm 60 min	Advanced Topics in Direct Negligence Claims	JJ Burns		
5:00pm – 5:25pm 25 min	FAAAA Preemption	Rena Leizerman		
5:30pm – 6:40pm	New Trucking Lawyers Division Meeting & Reception Sponsored by RGK Consultants	The Reverbery Lower Lobby		
6:45pm – 9:30pm	Group Outing Sponsored by Scherr Law	Bull & Bowl 501 West 6 <sup>th</sup> St		

Saturday, September 20, 2025 - BREAKOUT SESSION				
TIME	TOPIC	SPEAKER		
7:30am – 8:30am	Breakfast in Exhibit Hall & Foyer	Austin Grand		
	Sponsored by Evidence Solutions	Ballroom Exhibit		
	MODERATOR D	Hall & Foyer		
	MODERATOR: Brian Davis			
8:30am – 9:00am	Establishing Amazon is a Motor Carrier, Not a Shipper	Matthew Wright		
30 min				
9:00am – 9:10am	Rising Tort Reform Across the Country - Presenting Evidence	Jeffrey Craig		
10 min	of Medical Damages in Litigation			
9:10am – 9:50am	Using Relay Agreement to Establish Actual Control or the	Ed Ciarimboli		
40 min	Right to Control			
9:50am – 10:25am	Understanding Amazon Flex (Passenger Car) Cases	Jay Vaughn		
35 min				
10:25am – 10:45am	Refreshment Break Sponsored by Forensic Human Factors	Austin Grand		
20 min		Ballroom Exhibit		
		Hall & Foyer		
10:45am – 11:10am	Fed Ex Contracting Scheme and Confidentiality Orders	James Scherr		
25 min				
11:10am - 11:35am	Fed Ex FMCSA Lease Liability and Statutory Employment	Sean McEvoy		
25 min				
11:35am – 12:00pm	Understanding FedEx's VEDR (Video Event Data Recorder)	Ed Ciarimboli		
25 min	And How It Impacts Your Case			
12:00pm	Rejoin General Session			
12:15pm – 1:30pm	Lunch Sponsored in General Session	General Session		
	Sponsored by Legacy International			